Saturday, July 30, 2011

GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG



KLIK BANNER UNTUK JOIN..


GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG
Dianjurkan oleh...


STEP 1:
Display the above "GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG" badge at your blog sidebar

STEP 2:
Link the badge to this entry:

STEP 3:
Create a simple entry tentang Luahan Kasih Sayang pada Insan yang Tersayang beserta gambar (tak kisahlah siapapun yang masih ada atau yg telah pergi dalam bentuk cerita, surat, sajak puisi dll) bertepatan dengan GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG !

STEP 4:
Leave a comment on this entry as follows:

1) Name: e.g. Ahmed@Richard Hutter Abdullah
2) Blog URL: e.g. http://updkkmlkpm.blogspot.com/
3) Entry link:
e.g. http://updkkmlkpm.blogspot.com/2011/04/fabulouz-shawls- 1st-anniversary.html
4) Email: e.g. bondasayang@gmail.com

STEP 5 (optional):
Follow this blog! =) kalau sudi

STEP 6 (optional):
Tag lah kengkawan yang disayangi 4 ke 14 ke 24 ke 34 atau 44 ke asalkan EMPAT..kalau sayanglah..
yang takde blog boleh hantar email kalau nak sertai juga ke:
bondasayang@gmail.com


BUAT UMI YANG TERSAYANG..
ENTRY KHAS UNTUKMU UMI...


umi yang baju biru bunga2 tu..

Graphic Art
wan roslina nama di beri..
umi.. panggilan kami dari anak-anak umi..
umi sangat cantik.. baik dari luar..
juga dari dalam..
baik budi pekerti umi..
tak dpt kami ungkapkan..
jasa & pergorbanan umi, terlalu banyak...
tak tertulis tak terungkap..

anak ke dua dari tiga adik beradik.
seorang yang cekal, tabah, sabar, penyanyang..
seorang isteri yang baik, penyabar, penyanyang..
hormat pada suami..
eorang ibu yang sangat penyanyang..
dilahir dari keluarga yang susah..
namun tidak pernah mengeluh..
dari kesusahan, umi bangkit.

umi.. dari usia umi 18tahun..
sampai usia umi sekarang 44..
umi tidak pernah kenal erti penat..
umi bekerja dari pagi hingga petang..
penat lelah umi ketepikan..
semuanya umi buat untuk anak-anak umi..

tidak sanggup lagi rasanya untuk melihat umi membanting tulang
seperti ini.. tiap-tiap hari seperti ini..
bekerja sampai abaikan kesihatan diri..
sedih melihat umi macam ini..
nak umi berehat di rumah..
macam ibu-ibu orang lain..

tapi apakan daya.. hidup
tak seindah yang di impikan..
bukan semua kemahuan dapat dicapaikan..
kalau tidak bekerja..
siapa yang ingin hulurkan bantuan..

kini anak-anak umi sudah berjaya,
sudah mula bekerja walaupun bekerja
biasa-biasa sahaja..
semoga dapat membantu umi..
mambantu keluarga..

setiap hari.. umi sering memberi..
memberi sesuatu yang sangat bererti..
supaya anak tidak lupa diri..
pada hari-hari yang bakal dilalui..

umi.. kami sayang umi..
pergorbanan umi terlalu banyak..
tidak terbalas jasamu umi..
Graphic Art


SAYA TAG KAWAN SAYA..

-AZWA-
-ASYIKIN-
-AMIERA-
-WANIE-

1 comment:

BONDA SAYANG said...

Salam,
Semoga bahagia selalu. Sila hantarkan alamat kepada akak untuk penhantaran hadiah. Keputusan 8.8.11.